in

Meghalt Larry Flint a provokátor

Az öreget többször is a legbefolyásosabb embernek választották a pornó világában és legalább annyira befolyásolta a szexipart, mint a Playboy alapító Hugh Hefner – ha nem jobban. A nevéhez fűződik az egész Hustler birodalom kiépítése. A hetvenes években, mikor le mert közölni egy képet a meggyilkolt Kennedy özvegyéről, amin látszik a dús szőrzete is, olyan sok példányt adott el a lapjából, hogy egy csapásra lett milliomos.

Az életét bemutató film (a remek Woody Harrelsonnal a főszerepben) meglepően jó lett, a rendező Milos Formant és a főszereplőt is Oscar díjra jelölték érte. Larry csaját egyébként Courtney Love alakítja, aki szokás szerint csak önmagát adja a filmben. Flint egyébként híres volt arról, hogy mindíg odatette magát és az arcát, bármilyen mocskos dolog is történt vele, kiállt a szex és a pornó szabadságáért, ezzel érte el azt, hogy a tolókocsis öreg tokás fazonról, rögtön a Hustler jusson eszébe mindenkinek. A tolószékbe is ezért került; az egyik bírósági perének a tárgyalásán lőtte meg egy merénylő és került tolószékbe részleges bénulás miatt örök életére.

Az éles különbség a punci mutatásában volt a két lap között, itt simán látni lehetett terpesztő lányokat (persze az akkoriban “divatos” bozontos muffal). “Hardcore 1974 óta” hirdette a címlapon a lap és tényleg, sokat voltak cover girl-jei pornós csajok, vagy éppen egy lány-pár, aki egymás csöcsét szopja. Ezek mellett, a Hustler nem arról szólt, hogy mocskos cikkeket írtak a baszásról prosztó módon, hanem Playboy módra cikkeket is olvashattunk benne, mindenféle értelmes dologról. A kétezres évek elején Magyarországon is megjelent, tutira vettem is belőle, de már nem emlékszem mennyi lapszámot élt meg a cucc. A mai lófasz magazin megjelenési helyzetben ez már egészen elképzelhetetlennek tűnik, hogy 40-50 ezres példányban meg lehetett jelentetni egy szexmagazint, amibe magyar nevesebb írók is cikkeztek. A magyar Playboynak is kapa lett nemrég.

Ehhez kapcsolódik  A gecinyelő magyar Vicky Love szerencsére más jelenetet is vállal

Larry Flint időközben gazdagabb lett, mint a Playboy alapítója és amikor csak tehette beszólt neki is, és élesen kritizálta, mikor a Playboy úgy döntött, hogy nem mutat többé teljesen meztelen női testet. Azt mondta Hefner-re, hogy totálisan elment az esze. Larry egyébként hithű demokrataként még azzal is bekerült a hírekbe 2017-ben, hogy 10 millió dollárt ajánlott fel annak, aki olyan infóval rendelkezik, amivel meg tudná buktatni Trump elnököt.

A Hustler, mint pornó oldal soha nem volt a kedvenceim között, de az öreget, aki mindvégig azért harcolt, hogy a pornó legyen elfogadott, nagyon bírtam. Nagyon remélem, hogy lesznek és vannak még olyanok, akik kiállnak e-mellett (én, a magam módján ezt teszem) és nem hagyjuk, hogy az igazán hardcore világa megszűnjön és csak a pink pornó maradjon. Sajnos egyre több olyan intézkedés van a világban, ami pont errefelé mutat, lásd a PornHub elleni akciót, ahol a videók háromnegyedét le kellett törölniuk egy támadás miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…