in

Nem rossz ...Nem rossz ... Imádom!Imádom!

Pornó lexikon: NSFW

Biztosan ti tis találkoztatok már ezzel a kifejezéssel és még ha nem is kapcsolódik szorosan az iparhoz, azért nézzük meg mit is jelent. A mai világban úgyis egyre több angol kifejezés jön át a magyar nyelvbe és használják a fiatalok a mindennapi kommunikációjukban is csak úgy random. Nna tessék.

NSFW, azaz Not Suitable For Work, vagy Not Suitable For Wife, or Woman. Egyértelmű a dolog, nem alkalmas munkában, vagy nem alkalmas feleségnek, csajnak. Olyan weboldalak, képek videók, amiket nem akarunk, hogy meglássanak munkahelyen, vagy otthon. Elég jó példa erre a PRNLVR oldal is, mi tipukusan egy NSFW oldal vagyunk. Létezik ennek a sablonnak amivel dolgozom egy olyan kapcsolója, amivel átkapcsolva letilthatnánk azokat a tartalmakat, amik NSFW-k. Akkor egy nagy fehér képernyőt néznétek kb. most 🙂 Létezik egy másik varánsa is; ez a NSFL, ide a Gore és hasonló agybeteg oldalak tartoznak, Not Suitable For Life a rövidítés.

Az NSFW kifejezés egy remek találmány, ugyanis fél másodperc alatt lehet vele jelezni, ha egy tartalommal vigyázni kell megtekintés szempontjából. Tegyük fel, hogy ismerősünknek akarunk küldeni egy érdekes háborús jelenetet, azonban abban vannak erős, durva jelenetek. Elküldjük neki a linket, és odaírjuk, hogy NSFW. Ha ismerősünk is jártas az NSFW jelentésében, akkor tudja, hogy nem publikus helyen kéne megnézni, ugyanis bizonyos embereket sokkolhat, megzavarhat. Éppen ezért hazamegy és otthon nézi meg a felvételt. Érdemes gyerekeinket is megtanítani az NSFW felismerésére és használatára. Persze igen nehéz korlátozni, hogy mit nézhetnek meg, hiszen egy okostelefonnal az egész internet megnyílik előttük, azonban jó, ha tudnak ezekről a dolgokról.

Szerintetek ez a kép NSFW lenne ?

Ehhez kapcsolódik  Pornó lexikon: Cuckold

What do you think?

2 Comments

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…